Музеји Србије, десет дана од 10 до 10

мај 5, 2017 у рубрици banerix, ОСТАЛО, ПРОГРАМИ аутор Уредник

Национална манифестација “Музеји Србије, десет дана од 10 до 10  одржаће се по трећи пут од 11. до 20. маја 2017. године у музејима и сродним институцијама широм Србије. У оквиру ње, својим програмима, обележићемо Међународни дан музејаЕвропску ноћ музеја (Добро вече професоре Цвијићу) и Националну недељу музеја,

Заједнички наступ музеја и сродних институција у претходне две године учинио је целокупну музејску заједницу видљивијом у јавности и омогућио отворенију и бољу сарадњу између самих музеја. С тога је тема овогодишње манифестације „Музеј у гостима“, чиме се апострофира ова музејска делатност и њене вредности.

Народни музеј Краљево одговорио је на тему сјајном изложбом Београдски атлас Јована Цвијића, ауторке Татјане Корићанац, која нам долази из Музеја града Београда. Изложба је била постављена у Српској академији наука и уметности у Београду 2015. године, када се навршавало 150 година од рођења Јована Цвијића и осветљава Цвијићев живот и дело – школовање у Бечу, рад на Великој школи и Универзитету, друштвени ангажман, Први светски рат и Мировну конференцију, активности у Српској краљевској академији, признања за живота и др.

У току манифестације, изложбу ће пратити богат програм у виду предавања, радионица, сценских наступа и концерата, који ће се реализовати на две локације, у Галерији музеја и Легату Оливере Радојковић Чоловић. Током Европске ноћи музеја за публику ће своја врата отворити и Музеј слатког.

Улаз је бесплатан

ДОБРО ДОШЛИ!!!