Народном музеју Краљево признање „Музеј за 10“ за 2017.

мај 14, 2018 у рубрици АКТУЕЛНО аутор Уредник

Национални комитет ICOM Србија доделио је на свечаној скупштини, која се одржала 9. маја у 12 сату у Кући краља Петра I у Београду, Народном музеју Краљево признање „Музеј за 10“ за 2017.

Признање је дато за укупно залагање и одговор на тему „Музеј у гостима“. У конкуренцији 75 устaнова културе, награђено је 6 устaнова, којe су се истаклe  својим професионалним радом и комплексним збиром активности, уз следеће образложење:

„Народни музеј Краљево угостио је Музеја града Београда и приближио краљевчанима једну значајну личност, организовани су додатни програми у новом Легату, а цела манифестација заслађена је на најлепши начин. Лик и дело Јована Цвијића као геолога, етнолога и Југословена, представљени су гостујућом изложбом „Београдски атлас Јована Цвијића“, затим кроз неколико предавања, сарадњом са школским узрастом и посебним сценским програмом, чиме су на прави начин одговорили на тему манифестације. Легат Оливере Радојковић Чоловић, отворен тек пре две године, постао је место сусрета за предавања, промоцију књига и радионице. Још један гост али на неки начин и домаћин у Краљеву био је Музеј слатког, који је представљен у оквиру теме манифестације али и чије су збирке рецепата промовисане кроз интеракцију са посетиоцима.“