ФОТО КОНКУРС ЗА МЛАДЕ ОД 13 ДО 18 ГОДИНА

јун 4, 2018 у рубрици НАДИЦА ЛИШАНИН, ПРОГРАМИ аутор Уредник

Народни музеј Краљево расписије наградни фото конкурс за ученике старијих разреда основних школа (7. и 8. разред) и ученике средњих школа, под тематским насловом „Град и ја”.

Задатак подразумева лично сагледавање града и индивидуални доживљај у потпуности издвојен од општих места и уобичајених асоцијација. Конкурс представља потрагу за новом креативном енергијом Краљева, а очекују се радови који неће бити подређени стереотипним фразама и клишеима. Циљ овог конкурса је да анимира младе фотографе да потраже инспирацију у простору који их окружује, како би на један сасвим личан и аутентичан начин представили дух сопственог града! Карактеристични мотиви и теме могу бити шетње и доколичарење по градским плочницима, спонтане сцене из живота, односно људи у градском окружењу, фрагменти архитектуре или природе…, али пре свега фотографија би требало да представља потрагу за личним доживљајем и оним, једним, савршено „ухваћеним” тренутком.

Правилник за учешће на конкурсу:

Сви заинтересовани, креативни млади људи (од 13 до 18 година) могу да се пријаве за наградни фото конкурс до петка, 25. маја, тако што ће послати своје фотографије на мејл foto.konkurs@nmkv.rs. Сваки учесник може послати максимално 2 фотографије. Уз фотографије, у дигиталној форми, снимљене било којим техничким уређајем, величине од 2000 px по дужој страници, у ЈPG формату, обавезно доставити: назив рада, име и презиме, датум и годину рођења, контакт телефон. Сваки учесник мора да буде аутор достављених фотогафија. Фото монтаже неће бити узете у разматрање.

Селекцију радова за излагање и избор најуспешнијег фото – рада вршиће стручни жири у чијем саставу ће бити еминентни уметници фотографије. Стручни жири извршиће одабир 20 најбољих фотографија за излагање и 2 фотографије награђене у категорији првог и другог места, на основу критеријума – композиција, оригиналност, креативност и свеукупни утисак.

Најуспешнији фотографски радови биће представљени на изложби чије ће свечано отварање бити приређено 20. јуна 2018. г. у дворишту Легата Оливере Радојковић Чоловић. Током трајања изложбе (од 20. до 27. јуна) посетиоци ће бити у прилици да као 3 награду, тајним гласањем одаберу и најбољу фотографију по мишљењу публике. Одабране фотографије биће израђене о трошку организатора.

Награде:

Прво место – беспилотна летелица (дрон)

Друго место – таблет рачунар 7″

Треће место, награда публике – комплет књига: Скот Келби, Дигитална фотографија (1, 2, 3, 4) , Микро књига, 2015.