фебруар 18, 2019 у рубрици КОНЦЕРТИ, ПРОГРАМИ аутор Уредник

Четвртак, 21. фебруар 2019, у 18 сати. Галерија Народног музеја Краљево.

Драган Јовановић рођен је 1981. године у Нишу. Студије клавира завршио је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Драгослава Аћимовића а магистарске студије у класи проф. Зорана Јанчића.
Од самог почетка свог школовања показивао је велико интересовање и пијанистички таленат, учествовао и освојио више значајних награда на међународним, савезним и регионалним такмичењима, како у категорији клавир соло тако и са разним камерним саставима.
У време студија започиње сарадњу са Нишким симфонијским оркестром и Нишким академским хором, постаје члан камерног састава „Trio Gracioso“(два гласа и клавир) као и члан клавирског триа „Constantinus“. Од октобра 2007. године, Драган Јовановић је ангажован на Факултету уметности у Нишу, из предмета Клавир-упоредни предмет и тренутно је у звању ванредни професор на истом предмету. Поред успешне уметничке делатности Драган Јовановић има и запажену педагошку делатност и добитник је бројних диплома за остварене педагошке резултате на Међународним такмичењима студената комплеметарног клавира.

ПРОГРАМ:


Д. Деспић: Вињете оп. 43а
1) Fanfara
2) Alla marcia
3) Con brio
4) Capriccio
5) La valse
6) Caccia
7) Giuoco
8) Duo pastorale
9) Furioso
10) Scherzino
Д. Деспић: Ноктурно оп. 5
Б. Барток: – 15 Мађарских сељачких песама
– 6 Румунских песама
– Алегро Барбар

Д. Кабалевски: Прелид оп. 38 бр

А. Хачатуриан: Токата оп.24