О нама

Народни музеј у Краљеву према класификацији музејских предмета спада у музеје комплексног типа и садржи 5 збирки: за археологију, нумизматику, етнологију, историју и уметност око којих су формирана истоимена одељења, као и одељења за конзервацију, документацију, педагошко-пропагандни рад и стручну библиотеку. Према територијалној класификацији је регионални музеј надлежан за три општине: Краљево, Рашка и Врњачка Бањa.

Стална поставка

Стална поставка обухвата комплетан први спрат музејског здања са четири сале и ходницима дуж оба крила зграде. Поставка Народног музеја Краљево која пружа увид у прошлост и баштину простора Краљева, Рашке, Врњачке Бање и њихове околине, сагледану кроз археологију, историју, нумизматику, етнологију и уметност први пут је отворена за јавност 16. маја 2008. године.

}

Радно време

уторак-петак 08:00-20:00
субота-недеља 09:00-13:00

Улазнице

50 динара за децу
100 динара за одрасле

Локација

Трг Светог Саве 2, Краљево

Народни музеј Краљево – успешан пример санације последица земљотреса

Народни музеј Краљево – успешан пример санације последица земљотреса

На десетогодишњицу земљотреса који је погодио Краљево 3. новембра 2010. године, изложба аутора Олега Романова, вишег кустоса Народног музеја Краљево један је од програма којим се обележава и јубилеј установе, 70 година постојања и рада Народног музеја Краљево.

Др Ђорђе Радић (1839-1922) – пољопривредни просветитељ и научник

Др Ђорђе Радић (1839-1922) – пољопривредни просветитељ и научник

Изложба „Др Ђорђе Радић (1839-1922) – пољопривредни просветитељ и научник“, аутора Драгана Драшковића у организацији Савеза инжењера и техничара Србији, посвећена је једној од најзначајних личности у историји пољопривреде у Србији и оснивачу Пољопривредне школе у Краљеву.

Краљево у српској штампи 1904-1908

Краљево у српској штампи 1904-1908

На промоција књиге „Краљево у српској штампи 1904-1908“ коју је приредио Славољуб Маржик говориће историчари др Бојана Миљковић Катић, др Радомир Ј. Поповић и Љубодраг П. Ристић.

Реорганизација музејских депоа – РЕ-ОРГ Србија

Реорганизација музејских депоа – РЕ-ОРГ Србија

Едукативна радионица „Реорганизација музејских депоа – РЕ-ОРГ Србија“ коју Централни институт за конзервацију организовао у Народном музеју Краљево, реализована је од 2-7. децембра 2019. године.

Збирке

Природњачка збирка

Археолошка збирка

Нумизматичка збирка

Историјска збирка

Етнолошка збирка

Уметничка збирка

Мејлинг листа

Мејлинг листа

Пријавите се на мејлинг листу да би сте примали обавештења о нашим програмима путем е-поште.

Успешно сте се пријавили!

Pin It on Pinterest