<a href="https://nmkv.rs/o-muzeju/zaposleni/natalija-popovic/">Наталија Поповић</a>

Наталија Поповић

Историчар

Кустос

   

Резиме

Наталија Поповић (1973) дипломирала је историју на Филозофском факултету Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици (2012). Стручну праксу завршила је у Историјском архиву у Краљеву, где је радила као архивски помоћник (2013–2015). Након тога радила је као новинар-сарадник у електронском и штампаном издању листа „Врњачке новине“ при Културном центру у Врњачкој Бањи (2016–2019). У мају 2019. године примљена је у Народни музеј Краљево, на место библиотекара, где је преузела све активности из области библиотечке делатности. Радила је као сарадник на припреми књиге „Краљево у дневној штампи 1904-1908“, аутора Славољуба Маржика, као и на истраживању теме 70 година КК „Слога“. Стекла звање кустоса (2020).

Изложбе

2019  – Испод подигнуте завесе, 70 година уметничког рада Краљевачког позоришта, Народни музеј Краљево, аутор: Мирјана Савић; сарадник: Наталија Поповић.

Научни скупови

2021 – Трећи научни скуп Библиотеке и идентитет, Градска библиотека Панчево, Редакција Читалиште, Панчево; Мирјана Савић, Наталија Поповић: Др Милан Матијевић – личност која обележава време и бележи о времену.

Библиографија

  • Мирјана Савић, Наталија Поповић, Др Милан Матијевић – личност која обележава време и бележи о времену, у: Библиотеке и идентитет, Зборник научног скупа, Панчево: Панчевачко читалиште (у штампи).
  • Mирјана Савић, Наталија Поповић, Испод подигнуте завесе, 70 година уметничког рада Краљевачког позоришта, каталог изложбе, Краљево: Народни музеј; Краљевачко позориште, 2019.

Pin It on Pinterest