Медаља – за добро владање Барнардо дома за незбринуту децу, почетак XX века, Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске, Канада, Торонто, Отава

На аверсу је приказ групе од седам фигура. Централно место заузима одрасла особа, жена обучена у тогу, дуге косе подигнуте у пунђу, која вероватно представља персонификацију Милости. Окружена је децом чија лепа одећа и предмети које носе указују на њихово занимање. У позадини је дечак који носи чекић и корпу од прућа са алатом на рамену. Затим девојчица са огртачем која носи кишобран и ташну. Испред ње је дечак у морнарској одећи и са шеширом на глави. Иза централне фигуре види се глава девојчице која носи капу куварице или собарице и назиру се главе још две фигуре. Испред персонификације Милости су три сироте фигуре, жена, дете и мушкарац који су гологлави, боси, у ритама, испијених лица, у ставу приношења молбе. Мушка фигура је повијена, ситна и приказана у профилу. Жена распуштене косе клечи и са обе руке држи руку персонификације Милости. Фигура дечака који клечи на коленима и пружа руке ка Милости једина је приказана с леђа. Около тече текст у кругу: „WHOSO SHALL RECEIVE ONE SUCH LITTLE CHILD IN MY NAME RECEIVETH ME“. У питању је 18.5 стих Јеванђеља по Матеју из Библије краља Џејмса, о“дносно енглеског превода Библије из 1611. године.

На реверсу у отвореном ловоровом венцу тече текст: „DR. BARNARDO’S HOMES“ / PRESENTED / TO / FREDERICK BRATTEN / FOR / GOOD CONDUCT / AND / LENGTH OF SERVICE“. Доле, лево, жиг, чистоће сребра, 925R, десно: STERLING.

Pin It on Pinterest