Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Дођи да се играмо!

27 априла у 13:00 - 21 јуна у 14:00

Изложба „Дођи да се играмо!“ представља публици „Играчке и друштвене игре у социјалистичкој Југославији из колекције Владимира Радојичића и из збирки Народног музеја Краљево“, а њени аутори су историчари Народног музеја Мирјана Савић, музејски саветник и Немања Трифуновић, кустос, као и етнолог Софија Пршић. На отварању учествује Хор „Ариа“ под руководством Драгане Милићевић.

Изложба пружа сажет преглед производње, продаје и употребе играчака произведених у Југославији, али и увезених из других земаља у периоду од педесетих до осамдесетих година ХХ века, као и увид у различите економске, политичке и друштвене прилике, које су се непосредно одражавале на детињство и одрастање у социјалистичкој Југославији. Колекције обухватају играчке произведене у југословенским фабрикама или настале у издавачким предузећима: „Механотехника” Изола, „Југопластика” Сплит, „Бисерка” Загреб, „25. мај” Лабин, „Лио“ Осијек, „Тик Тик” Крапина, „Полигалант” Волчја Драга, „Туристичка штампа” Београд и „Дечје новине” Горњи Милановац.

Обједињавањем дела колекције Владимира Радојичића са играчкама и друштвеним играма из збирки Народног музеја Краљево кроз изложбу „Дођи да се играмо“, Музеј наставља сарадњу са установама, друштвима и појединцима у циљу заједничког баштињења важних и драгоцених слојева културе који су обликовала многе генерације.

Детаљи

Почетак:
27 априла у 13:00
Крај:
21 јуна у 14:00

Место

Народни музеј Краљево
Трг Светог Саве 2
Краљево, 36000 Serbia
Telefon:
+38136315350
View Место Website

Организатор

Мирјана Савић
Telefon:
+38136333004
E-pošta:
mirjana.savic@nmkv.rs

Pin It on Pinterest