Изложба „Портрет Уметничке: 20 година Уметничке школе у Краљеву 2004-2024“ отворена је у Галерији Народног музеја Краљево, у петак, 26. априла 2024. године, са почетком у 19 сати. Надица Лишанин, виши кустос Народног музеја Краљево и ауторка изложбе поздравила је најпре представнике Министарства просвете Републике Србије: Марију Крнету, начелницу Одељења за послове средњег образовања и васпитања и образовања одраслих, и Миодрага Савовића, руководиоца Групе за средње опште уметничко образовање и васпитање, као и представнике локалне самоуправе Града Краљева Милоша Милишића, помоћника градоначелника за културне манифестације и Бојану Маринковић, начелницу Школске управе, као и многобројну публику. Истакла је да је изложба конципирана тако да поред историјата саме установе, представи репрезентативне  радове ученика Уметничке школе чију су селекцију извршили професори ове установе одабиром 75 радова бивших и 35 радова садашњих ученика.

Јана Радовић и Милош Јевтовић, ученици трећег разреда Уметничке школе у Краљеву, воде протокол отварања изложбе „Портрет Уметничке: 20 година Уметничке школе у Краљеву 2004-2024“ у Галерији Народног музеја Краљево.

У наставку програма, публици су се обратили Милош Јевтовић и Јана Радовић, ученици трећег разреда Уметничке школе, који су изложили краћи историјат установе и овом приликом се захвалили Граду Краљеву и Школској управи, који су омогућили проширење школског простора. Такође су се захвалили на сарадњи Народном музеју и директорки Школе Александри Поповић на реализацији изложбе.

Миодраг Савовић, руководилац Групе за средње опште уметничко образовање и васпитање у Министарству просвете Републике Србије, уручује плакету поводом учествовања ове установе на изложби „У духу светосавља“ Александри Поповић, директорки Уметничке школе у Краљеву, на отварању изложбе „Портрет Уметничке: 20 година Уметничке школе у Краљеву 2004-2024“ у Галерији Народног музеја Краљево.

Публици су се затим обратили и представници Министарства просвете Републике Србије Марија Крнета и Миодраг Савовић, који је овом приликом Александри Поповић, директорки Уметничке школе уручио плакету поводом учествовања ове установе на изложби „У духу светосавља“ , одржаној у оквиру Светосавске академије у Београду.

Др Данира Совиљ, асистент на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, отвара изложбу „Портрет Уметничке: 20 година Уметничке школе у Краљеву 2004-2024“ у Галерији Народног музеја Краљево.

Изложбу је званично отворила др Данира Совиљ, асистент на Архитектонском факултету Универзитета у Београду и ђак друге генерације Уметничке школе. У музичком делу учествовали су Илија Лазаревић и Милица Ђуришић професори  клавира и виолине Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Краљеву.

Прилог са отварања изложбе „Портрет Уметничке: 20 година Уметничке школе у Краљеву 2004-2024“ у Народном музеју Краљево.

Мејлинг листа

Пријавите се на мејлинг листу да би сте примали обавештења о нашим програмима путем е-поште.

Успешно сте се пријавили!

Pin It on Pinterest