Loading Events

« All Events

У дубинама провинције

мај 28 у 19:00 - јун 21 у 13:00

Изложбена поставка мења перспективу античког и савременог, али и осветљава нови вид музејске интерпретације и заштите наслеђа. Смештајући античку прошлост у уметнички контекст, изложба покрива низ тема осликавајући наслеђе ове епохе почев од археолошког локалитета, епиграфских споменика, уметничких до употребних предмета из Античке збирке Народног музеја у Чачку. Обједињујући фотографске кадрове, поетски израз, слике, цртеже и непосредне, оригиналне фрагменте, изложба повезује временске дубине једног античког насеља у римској провинцији и савременог простора града Чачка, имагинарног и стварног.

Млади људи као модели у овом пројекту, садашњи су становници Чачка, али заједно са археолошким и архитектонским детаљима, декоративним и употребним предметима из Античке збирке Народног музеја Чачак, стварају визуелни амбијент у коме су замагљене разлике између прошлости и садашњости, живота и уметности.

Аутори изложбе су кустоси Народног музеја у Чачку Слободан Богојевић, конзерватор и Александра Гојгић, кустос Античке збирке, којима се придружио ликовни уметник Иван Ђуровић. Аутори фотографија су Бојан Пајић и Иван Ђуровић, док је дизајн изложбе радио Милош Вук Алексић.

Details

Start:
мај 28 у 19:00
End:
јун 21 у 13:00

Venue

Народни музеј Краљево
Трг Светог Саве 2
Краљево, 36000 Србија
Phone
+38136315350
View Venue Website

Organizer

Татјана Михаиловић
Phone
+38136333004
Email
tatjana.mihailovic@nmkv.rs

Pin It on Pinterest