Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

49. Дечји мајски ликовни салон

мај 23 у 12:00 - јун 21 у 13:00

Наградни конкурс 49. Дечјег мајског ликовног салона, ове године је имао слободну тему, што је учесницима омогућило широк идејни оквир за реализацију креативног ликовног изражавања. Циљ конкурса Дечјег мајског ликовног салона јесте да се јавним представљањем најуспешнијих радова насталих на школским часовима, истакне значај ликовног образовања, адекватно вреднује ангажман и труд појединих ликовних педагога и препознају креативни потенцијали њихових ученика.

Дечји мајски ликовни салон, по својим правилима, подразумева учешће ученика основих школа од 5. до 8. разреда са територије града Краљева и такмичарског је карактера. Примарну селекцију, односно жирирање за излагање врше ликовни педагози, чији избор радова стручни жири Музеја оцењује додељивањем награде за најбољу селекцију ученичких радова и награде за најуспешнију школу у области ликовног образовања. Поред 9 равноправних награда које се додељују најкреативнијим и технички најуспешније изведеним радовима, посебно се додељује главна награда „Милорад Михаиловић” која носи име историчара уметности, кустоса Народног музеја Краљево, који је основао ову манифестацију.

Жири за избор и доделу награда на 49. Дечјем мајском ликовном салону, који се састао 7. маја 2024. године, радио је у саставу: Силвија Митровић, дипломирани сликар примењених уметности, професорка Уметничке школе у Краљеву, Јасмина Васић, дипломирани графички дизајнер, професорка Уметничке школе у Краљеву и Јаков Јаковљевић, дипломирани графички дизајнер и илустратор, председник жирија.

Details

Start:
мај 23 у 12:00
End:
јун 21 у 13:00

Venue

Народни музеј Краљево
Трг Светог Саве 2
Краљево, 36000 Србија
Phone
+38136315350
View Venue Website

Organizer

Надица Лишанин
Phone
+38136333004
Email
nadica.lisanin@nmkv.rs

Pin It on Pinterest